Nieuws

U bent hier:||Nieuws

Steeds meer personeel in de zorg stroomt pas in op latere leeftijd

Evita Zorg is blij met positieve aandacht voor werken in de zorg. Op zaterdag 27 oktober werd een artikel geplaatst in het Algemeen Dagblad over zij-instromers in de zorg. Natalie Bommeljé vertelt in het artikel over de Evita Academie waarvan de 1e lichting geslaagden inmiddels met een diploma aan het werk is. Sindsdien zijn er binnen de Academie veel nieuwe opleidingen van start gegaan. Ook komt het recente oriëntatiefestival voor de zorg aan bo ...lees meer »

Veilig en vertrouwd ouder worden

Op 10 oktober organiseerde Evita Zorg, met zorg- en welzijnspartners uit het Benoordenhout een informatiebijeenkomst over veilig ouder worden. Sprekers gaven tips op het gebied van wonen, internet en zorg. André van den Heuvel, veiligheidsexpert bij het Rode Kruis, sprak over veiligheid in en om het huis. Belangrijke boodschappen waren: ‘luister naar uw gevoel’, ‘bij twijfel niet doen’, ‘uw eigen veiligheid staat voorop’. Hij gaf tips voor tal va ...lees meer »

Veel ouderen leven in eenzaamheid

Evita wil Evita Lokaal uitbreiden - Publicatie in de Posthoorn van 3 oktober 2018 -  Na dertien voorlichtingsbijeenkomsten in het Benoordenhout over de zorg, komt er met de laatste themabijeenkomst op 10 oktober een einde aan deze populaire reeks. De organisatie was in handen van de thuiszorgorganisatie Evita Zorg, in samenwerking met wijkvereniging Benoordenhout en zorgpartners uit de buurt. Maar met het stoppen van deze reeks, eindigt niet de m ...lees meer »

Goed de zomer door!

Wat hebben we warme zomermaanden achter de rug! Het maakte extra aandacht van onze zorgverleners voor kwetsbare ouderen noodzakelijk. Ondanks de vakantieperiode is Evita Zorg er in geslaagd om met bekende zorgverleners de juiste zorg te bieden. Dit heeft er zeker toe bijgedragen dat mensen die risico liepen, de warmte goed hebben doorstaan. Zorgverleners die de klant kennen, weten immers het beste wanneer er preventieve maatregelen moeten worden ...lees meer »

U bent van harte welkom

Op de informatiemarkt staan alle zorg- en welzijnspartners uit Benoordenhout u te woord over het thema 'veilig en vertrouwd ouder worden'. De bijeenkomst is voor iedereen die belangstelling heeft voor dit thema. Tijdens de middag is er voldoende gelegenheid om andere wijkbewoners te ontmoeten en wordt er gezorgd voor koffie/thee en wat lekkers. Locatie en bereikbaarheid Aula van VCL, Oostduinlaan 50, Benoordenhout. Het VCL is goed toegankelijk vo ...lees meer »

Evita Zorg in het nieuws

In het NOS nieuws van 17 augustus 2018 was een item over de ervaring van ouderen tijdens de warme zomermaanden. In dit item kwamen onze wijkverpleegkundige Maaike Vedder en onze klant de heer Korthals Altes (94) aan het woord. Aanleiding was de publicatie van het CBS over sterftecijfers van de afgelopen zomermaanden. Zie het item hieronder. Evita Zorg werd gevraagd iets te vertellen over de ervaringen van de zomer waarin het erg warm was. Wat war ...lees meer »

Evita biedt carrière-start in de zorg

Op 6 juni startte een groep van 9 zij-instromers en werkzoekenden het in- house leer-werk traject MBO-Verzorgende binnen de Evita Academie. Een mooi traject met veel zekerheid voor de kandidaten. Zij ontvangen bij aanvang direct een 2- jarig contract en sluiten de 2 jaar af met een zorgdiploma dat hen alle kansen biedt op een carrière in de zorg. Na de  succesvolle afronding van het vorige leerwerktraject in 2017 waarin een groep van 13 zij-instr ...lees meer »

Onze Nieuwsbrief is weer uit!

De Nieuwsbrief van Evita Zorg en Evita Lokaal is weer uit! Hierin vindt u actuele informatie over Evita en achtergrondverhalen waardoor u weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Deze nieuwsbrief valt bij klanten, abonnementhouders en relaties van Evita op de deurmat. U kunt hem op onze site echter ook digitaal doorbladeren.  Lees hier de nieuwsbrief     ...lees meer »

Tips 12e Informatiebijeenkomst

Tijdens de 12e informatiebijeenkomst die in maart werd georganiseerd met tal van zorg- en welzijnspartners, sprak neuropsycholoog Caroline Jurgens over het brein in beweging en notaris Sandy Houdijk over het levenstestament. Klik verder voor een overzicht met tips.

Evita abonnement

Nieuw bij Evita Zorg is het Evita Abonnement. Evita Zorg gaat mensen die (nog) geen zorg of ondersteuning van Evita ontvangen, de mogelijkheid bieden om, met het oog op de toekomst, abonnee te worden van Evita. Linda Abell, coördinator van het Evita-abonnement, legt uit waarom Evita Zorg deze dienstverlening gaat aanbieden. Wat houdt het Evita-abonnement precies in? Linda: “Als mensen zich aanmelden, ga ik op huisbezoek en blijf vanaf dat moment ...lees meer »