20200714_152925Onlangs heb ik de training basiszorg ADL & Medicatie succesvol afgerond in de Evita Academie. De kwaliteit van de opleiding was verrassend, dat kwam onder andere door de leuke en leerzame manier van onderwijzen door Miranda Kerkvliet. Daardoor was het voor mij en mijn medestudenten mogelijk om de leerstof goed te onthouden en de toetsing succesvol af te sluiten.

Tijdens mijn eerdere opleiding Maatschappelijk werk & dienstverlening heb ik stage gelopen in verzorgings-, en ziekenhuizen. Ik heb altijd bewondering gehad voor het zorgpersoneel dat zich dag en nacht inzet voor de klanten. Dus bij het zien van de vacature training basiszorg ADL & Medicatie in de Evita Academie, heb ik me meteen aangemeld. Achteraf gezien heb ik geen moment spijt gehad. Tijdens de training heb ik op het gebied van zorgverlening achter de voordeur veel kennis en vaardigheden opgedaan. Enkele voorbeelden zijn: verschillende vormen van dementie, zelfredzaamheid van klanten waarborgen, ergonomisch en verantwoord werken, methodisch handelen, empathie tonen, SOAP-rapporteren, klachten bij hartfalen, steunkousen, medicatie aanreiken, groepsnamen van medicatie zoals: Analgetica, en nog veel meer. Door deze kennis en vaardigheden gelijk in praktijk te brengen, heb ik goed kunnen ervaren hoe het is om in de thuiszorg te werken. In het begin vond ik het heel spannend maar door vaak mee te lopen met ervaren collega’s en uiteindelijk zelf handelingen uit te voeren, groeide mijn zelfvertrouwen en liefde voor de zorg. De training is echt een ‘eye-opener’ voor mij geweest en ik ben Evita dankbaar dat ik de kans heb gekregen om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met de thuiszorg! Nogmaals dank Evita.

L. Buijs