Op donderdag 11 februari is een nieuwe groep verpleegkundigen in opleiding gestart met het leerwerktraject in de Evita Academie. De leerlingen zijn al werkzaam in de zorg; bijvoorbeeld als medewerker maatschappelijke zorg of verzorgende IG. Het leerwerktraject verpleegkunde is een mooie nieuwe stap in hun loopbaan. Op de vraag waarom ze dit mooie leerwerktraject gestart zijn, kwamen ondere andere de volgende reacties: “Ik ben gestart zodat ik in de toekomst een heel zorgtraject kan verzorgen en de zorg niet zo over hoef te dragen als het complexer wordt.” en ”Ik zoek verdieping in klinisch redeneren en ziektebeelden van klanten, om  betere zorgkwaliteit te kunnen verlenen.” Ook gaf een student aan dat leren zelfvertrouwen geeft.

De Evita Academie is verbonden aan thuiszorgorganisatie Evita Zorg en verzorgt al meer dan 10 jaar succesvolle, praktijkgerichte opleidingstrajecten voor zorgverleners in samenwerking met mbo-opleider Oppstap. In twee jaar tijd leren de verpleegkundigen in opleiding alle kennis en vaardigheden die nodig zijn, door vanaf de eerste dag theorie en praktijk met elkaar te combineren. Dit onder begeleiding van ervaren docenten en werkbegeleiders. Een van die werkbegeleiders is Carmen Boks. Zij is een aantal jaar geleden zelf ook gestart met dit leerwerktraject en nu werkzaam als verpleegkundige in de wijk. Daarnaast begeleidt ze een aantal studenten uit deze nieuwe opleidingsgroep. Zelf vond Carmen de kleine klassen en persoonlijke begeleiding erg prettig. Dat drijft haar om ook anderen te begeleiden.

Met een mbo-diploma Verpleegkunde kunnen zorgverleners op verschillende plekken binnen de zorgsector aan de slag; zoals de thuiszorg, verpleeghuizen en ziekenhuizen. In de rol van mbo-verpleegkundige combineren zij het organiseren en coördineren van de zorgvraag met het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en het bieden van begeleiding aan de zorgvrager. Evita wenst de verpleegkundigen in opleiding veel succes en plezier met de deelname aan het leerwerktraject.