Wat kunnen wij voor u betekenen?

Evita Zorg is gespecialiseerd in dementiezorg. Dementie zorgt voor veel veranderingen in het dagelijkse leven van de persoon in kwestie en de mensen in zijn of haar omgeving. Evita Zorg kan helpen bij het omgaan met dementie en bieden van persoonlijke verzorging en begeleiding. Ook andere taken die niet meer door familie of mantelzorgers kunnen worden gedaan, worden overgenomen door de zorgverleners van Evita Zorg

U zoekt dementiezorg

Mensen met dementie kunnen ervoor kiezen om thuis te blijven wonen. Vaak is alleen wijkverpleging door de complexe situatie niet langer toereikend. Dankzij maatwerkoplossingen van Evita Zorg kan er toch goede hulp geboden worden. Met een vast team aan zorgverleners. Op door u gewenste tijden. Partners, familieleden of andere mantelzorgers leren met hulp van Evita Zorg omgaan met dementie. Ook voor echtparen of partners wordt gezorgd zodat echtparen zolang mogelijk samen thuis kunnen wonen.

Geheugensteun

Iedere 2e maandag van de maand inloopspreekuur.

Iedereen vergeet wel eens wat en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren kan iemand zich er zorgen over gaan maken. Het bespreken van de geheugenklachten kan dan helpen. Zo kunnen geheugenproblemen ook samenhangen met somberheid, piekeren of concentratieproblemen. Om, laagdrempelig, hier eens samen naar te kijken start Evita Zorg een maandelijks spreekuur om vragen over geheugenproblemen, maar ook bijvoorbeeld over concentratieproblemen, piekeren of somberheid te kunnen bespreken met een deskundige.

Het spreekuur is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar die vragen of twijfels hebben over hun geheugen of stemming. De vragen kunnen ook gaan over een partner of familielid met geheugenproblemen. Eventueel kan er kort een test of vragenlijst worden afgenomen. U kunt voorlichting krijgen over bijvoorbeeld het geheugen, (signalen van) dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.

Iedere tweede maandag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur is Dr. Caroline Jurgens (neuropsycholoog/GZ-psycholoog) aanwezig om individueel uw vragen te bespreken. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. U hoeft geen afspraak te maken en er zijn geen kosten verbonden aan het spreekuur. U kunt gewoon bij ons binnenlopen en u melden bij de gastvrouw. Het gesprek is vertrouwelijk en aan het eind volgt een vrijblijvend advies.

Thuiszorg aanvragen

Evita Zorg is een thuiszorgorganisatie en daarom graag 24 uur per dag bereikbaar voor iedereen met een (acute) zorgvraag. Dus in geval van dringende zaken ook ‘s avonds en in het weekend. Heeft u vragen over dementiezorg? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.