Wil je graag werken in de gezondheidszorg, maar heb je geen diploma? Dan is het leer/-werktraject van Evita Zorg iets voor jou. In 15 maanden behaal je een volwaardig MBO-diploma medewerker maatschappelijk zorg (hierna genoemd MMZ) en ben je direct aan het werk.

Evita Zorg is een thuiszorgorganisatie in de regio Haaglanden. De zorgprofessionals van Evita verlenen dagelijks uiteenlopende zorg aan voornamelijk oudere zorgvragers. 

Het beroep

Met een afgeronde opleiding MMZ kun je aan de slag in de thuiszorg, verpleeghuiszorg of geestelijke gezondheidszorg. Meestal gaat het om zorg voor mensen met langdurige gezondheidsproblemen, waarbij zowel het begeleiden van mensen als verzorgende taken tot de werkzaamheden behoren. Gecombineerd met verpleegtechnische handelingen. 

De opleiding MMZ

November 2019 gaat het BBL-traject van start. In een groep van maximaal 15 leerlingen wordt groepsgericht door een vaste docentengroep les gegeven. De BBL-opleiding bestaat uit 20% lestijd en 80% beroepspraktijkvorming (werken). Vanaf de eerste dag van de opleiding ga je direct 20 tot 24 uur per week, onder begeleiding, aan het werk. De eerste 2 maanden volg je wekelijks een hele dag les en daarna heb je 1 dagdeel per week les.

Klik voor meer informatie in onderstaande link

MBO leerwerktraject, medewerker maatschappelijke zorg (MMZ3)