Robert Pijselman, ondernemer en participant in diverse ondernemingen, treedt per 8 juni 2020 toe tot de Raad voor Commissarissen van thuiszorgorganisatie Evita Zorg uit Den Haag. Pijselman volgt Youp Hamburger op als voorzitter. Hamburger treedt terug als voorzitter, maar blijft als lid deel uitmaken van de Raad van Commissarissen. 

Natalie Bommeljé, algemeen directeur van Evita Zorg is blij met de komst van Robert Pijselman als nieuwe voorzitter. “Robert is een ervaren ondernemer en bestuurder. Met zijn kennis, ervaring en netwerk kan hij Evita Zorg ondersteunen bij haar verdere ontwikkeling en groei.”

IMG_3138Robert Pijselman zegt zelf: ‘Wat mij persoonlijk drijft, is ondernemers en teams binnen ondernemingen helpen om naar een volgende fase van professionaliteit te komen. Een frisse blik van buiten die daarbij vaak de “waarom vraag” kan stellen. Ik vraag altijd: Waarom doen we dit zo? en hebben we het ook anders geprobeerd?. Ik zie ook de uitdagingen die Evita heeft om een onderneming van deze omvang met een grote afhankelijkheid van mensen nog toekomstbestendiger  te maken, zodat het ook alle uitdagingen op langere termijn aan kan; zowel op  financieel, medisch, juridisch, HR- en automatiseringsgebied. Het lijkt me leuk om daar waar mogelijk een bijdrage aan te mogen leveren.”

De Raad voor Commissarissen van Evita Zorg bestaat behalve Robert Pijselman, uit Youp Hamburger, Piera Mereu en Timo Schrama. 

Over Evita Zorg – thuiszorg die bij ú past

Evita Zorg levert kwalitatief hoogstaande thuiszorg, waardoor klanten in staat zijn zo lang mogelijk zelfredzaam te leven in welzijn en comfort in hun eigen huis. De organisatie verleent thuiszorg met vaste zorgverleners op vaste tijden en dagen en kent geen wachtlijsten. Met gekwalificeerde zorgprofessionals biedt Evita Zorg huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging, (palliatieve) nacht- en 24- uurs zorg. Evita Zorg is een zelfstandige, Wtzi-toegelaten organisatie met als werkgebied de regio Haaglanden. De organisatie is gecontracteerd door alle zorgverzekeraars, het Zorgkantoor Haaglanden en de gemeente Den Haag. Hiernaast is Evita Zorg de initiator van Evita Lokaal, het huis van de wijk in Benoordenhout, en de Evita Academie, waar opleidingen en bijscholingen voor de eigen zorgverleners, maar ook voor zij-instromers en stagiaires worden ontwikkeld en aangeboden.