Nieuws

U bent hier:||Nieuws

Thuiszorg en de risico’s op Corona-besmetting

De uitbraak van het corona virus in Nederland heeft veel mensen onzeker gemaakt op allerlei terreinen. Ook op het gebied van de gezondheidszorg. Is het bijvoorbeeld wel veilig om nu thuiszorg aan te vragen voor mijzelf of mijn ouders? Evita wil deze onzekerheid graag wegnemen. Evita werkt voor alle typen van thuiszorg beschermd en volgens duidelijke hygiëne-protocollen. Dat betekent dat alle zorgverleners van de huishoudelijk verzorgenden tot de ...lees meer »

Spreekuur GEHEUGENSTEUN bij Evita Zorg

Vanaf maandag 11 mei gaat het spreekuur telefonisch en via beeldbellen weer van start. GZ-neuropsycholoog dr. Caroline Jurgens beantwoordt uw vragen over het geheugen op oudere leeftijd. Iedereen vergeet wel eens wat en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren, kan iemand zich er zorgen over maken. Het bespreken van de geheugenproblemen kan dan h ...lees meer »

Een nieuwe levering van 23400 mondkapjes

Vanochtend kwam een nieuwe levering met 23400 FFP2 mondkapjes binnen. Deze levering maakt onderdeel uit van de materialen die besteld konden worden door de donatie van Fonds1818. Voor de medewerkers van Evita Zorg werk aan de winkel om alle mondkapjes zo snel mogelijk op plaats van bestemming te krijgen. De setjes beschermende materialen voor onze eigen zorgverleners liggen klaar om opgehaald te worden. Fantastisch hoe zorgverleners voor elkaar m ...lees meer »

Evita Zorg ontvangt donatie van Fonds 1818

Hulpmaterialen voor Haagse thuiszorg Evita Zorg houdt thuiszorg draaiende in crisistijd Zorgverleners en klanten in de Haagse thuiszorg voorzien van mondkapjes en andere beschermingsmaterialen: Evita Zorg zet alles op alles om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. De Haagse thuiszorgorganisatie heeft een grote donatie van Fonds 1818 ontvangen om de toestroom van de plotseling zeer schaarse producten mogelijk te maken – niet alleen voor haa ...lees meer »

Inzamelen beschermende mondkapjes

Wie bezit beschermende mondkapjes? Wij kunnen ze goed gebruiken! Wereldwijd is er door de Corona-crisis een tekort aan beschermende mondkapjes. Niet alleen de ziekenhuizen, de huisartsen maar ook de thuiszorg en verpleeghuiszorg (ouderenzorg) kampen met dit grote probleem. Op dit moment wordt er heel hard gewerkt om de voorraad mondkapjes op peil te brengen. Maar we kunnen daar eigenlijk niet op wachten. Daarom willen wij alle Haagse ondernemers ...lees meer »

Bloemen voor alle klanten en zorgverleners

Het is gelukt om vandaag al onze klanten en zorgverleners een hart onder de riem te steken. In 48 uur kwam een prachtig initiatief tot stand met bloementeler Gerbera United en werden vanochtend alle bosjes bloemen afgeleverd op de stoep van Evita. De hele ochtend door kwamen buurtgenoten, vrijwilligers en vrienden van Evita om toerbeurten de bloemen afhalen om ze te bezoegwn bij klanten en zorgverleners. Een warme actie waarbij tweede kamerlid Oc ...lees meer »

Bloemen als blijk dat we aan elkaar denken in deze bijzondere tijd! Manager Zorg van Evita, Maaike Vedder, draait op het moment overuren. In deze bijzondere omstandigheden vatte ze samen met haar man en een lokale bloemenkweker het plan om klanten en zorgverleners blij te maken met een bosje bloemen. Evita wil dit initiatief van harte ondersteunen. Binnen Evita zien we de afgelopen weken hoe hard de collega’s in de zorg aan het werk zijn en hoe l ...lees meer »

Evita Zorg start met vrijwillige wijkbewoners belservice in Benoordenhout

Evita Zorg start met wijkbewoonster Eveline Glaser en een groep vrijwillige wijkbewoners een belservice in Benoordenhout. Het idee ontstond door berichten op facebook. Inmiddels hebben al meer dan 30 vrijwilligers zich aangemeld om mee te doen. De vrijwilligers gaan in hun omgeving aan ouderen vragen of zij zich willen aansluiten bij de belservice. Vanuit deze belservice zullen de ouderen wekelijks gebeld worden om te vragen hoe het gaat en of er ...lees meer »

Coronavirus

In navolging van de maatregelen van de overheid om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, stelt Evita Zorg alles in het werk om de kwaliteit van zorg te blijven waarborgen en tegelijkertijd verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Hierbij is er aandacht voor bescherming van zowel klant als zorgverlener. Continuiteit van onze zorg op een veilige manier heeft prioriteit. Het verlenen van thuiszorg geeft mensen de mogelijkhe ...lees meer »

Aansluiting gemist?

En zomaar stap ik binnen in uw leven. Daar heeft u niet om gevraagd, wat kom ik eigenlijk doen? Er is toch niets aan de hand? Ik leg u uit dat ik er ben om kennis te maken en te horen hoe het met u gaat. U kijkt vragend naar uw partner, die u geruststelt. U zelf en uw partner weten veel beter dan ik hoe het met u gaat. Uw partner maakt u aan het lachen, legt een hand op uw arm. Ik tast af waar ik aan kan sluiten, want dat is waar ik naar zoek. Ik ...lees meer »