Nieuws

U bent hier:||Nieuws

Evita Zorg ontvangt donatie van Fonds 1818

Hulpmaterialen voor Haagse thuiszorg Evita Zorg houdt thuiszorg draaiende in crisistijd Zorgverleners en klanten in de Haagse thuiszorg voorzien van mondkapjes en andere beschermingsmaterialen: Evita Zorg zet alles op alles om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. De Haagse thuiszorgorganisatie heeft een grote donatie van Fonds 1818 ontvangen om de toestroom van de plotseling zeer schaarse producten mogelijk te maken – niet alleen voor haa ...lees meer »

Inzamelen beschermende mondkapjes

Wie bezit beschermende mondkapjes? Wij kunnen ze goed gebruiken! Wereldwijd is er door de Corona-crisis een tekort aan beschermende mondkapjes. Niet alleen de ziekenhuizen, de huisartsen maar ook de thuiszorg en verpleeghuiszorg (ouderenzorg) kampen met dit grote probleem. Op dit moment wordt er heel hard gewerkt om de voorraad mondkapjes op peil te brengen. Maar we kunnen daar eigenlijk niet op wachten. Daarom willen wij alle Haagse ondernemers ...lees meer »

Bloemen voor alle klanten en zorgverleners

Het is gelukt om vandaag al onze klanten en zorgverleners een hart onder de riem te steken. In 48 uur kwam een prachtig initiatief tot stand met bloementeler Gerbera United en werden vanochtend alle bosjes bloemen afgeleverd op de stoep van Evita. De hele ochtend door kwamen buurtgenoten, vrijwilligers en vrienden van Evita om toerbeurten de bloemen afhalen om ze te bezoegwn bij klanten en zorgverleners. Een warme actie waarbij tweede kamerlid Oc ...lees meer »

Bloemen als blijk dat we aan elkaar denken in deze bijzondere tijd! Manager Zorg van Evita, Maaike Vedder, draait op het moment overuren. In deze bijzondere omstandigheden vatte ze samen met haar man en een lokale bloemenkweker het plan om klanten en zorgverleners blij te maken met een bosje bloemen. Evita wil dit initiatief van harte ondersteunen. Binnen Evita zien we de afgelopen weken hoe hard de collega’s in de zorg aan het werk zijn en hoe l ...lees meer »

Evita Zorg start met vrijwillige wijkbewoners belservice in Benoordenhout

Evita Zorg start met wijkbewoonster Eveline Glaser en een groep vrijwillige wijkbewoners een belservice in Benoordenhout. Het idee ontstond door berichten op facebook. Inmiddels hebben al meer dan 30 vrijwilligers zich aangemeld om mee te doen. De vrijwilligers gaan in hun omgeving aan ouderen vragen of zij zich willen aansluiten bij de belservice. Vanuit deze belservice zullen de ouderen wekelijks gebeld worden om te vragen hoe het gaat en of er ...lees meer »

Coronavirus

In navolging van de maatregelen van de overheid om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, stelt Evita Zorg alles in het werk om de kwaliteit van zorg te blijven waarborgen en tegelijkertijd verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Hierbij is er aandacht voor bescherming van zowel klant als zorgverlener. Continuiteit van onze zorg op een veilige manier heeft prioriteit. Het verlenen van thuiszorg geeft mensen de mogelijkhe ...lees meer »

Aansluiting gemist?

En zomaar stap ik binnen in uw leven. Daar heeft u niet om gevraagd, wat kom ik eigenlijk doen? Er is toch niets aan de hand? Ik leg u uit dat ik er ben om kennis te maken en te horen hoe het met u gaat. U kijkt vragend naar uw partner, die u geruststelt. U zelf en uw partner weten veel beter dan ik hoe het met u gaat. Uw partner maakt u aan het lachen, legt een hand op uw arm. Ik tast af waar ik aan kan sluiten, want dat is waar ik naar zoek. Ik ...lees meer »

‘Haags Ontmoeten Plus’-locatie Evita Lokaal participeert tijdens wervelende en frisse doorstart middag!

Evita biedt ‘Alles onder één dak’ wat ertoe bijdraagt dat mensen zo lang en comfortabel mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Evita Lokaal is al 5 jaar dé ontmoetingsplek voor en door buurtbewoners in het Benoordenhout en met ingang van 1 januari 2020 door de gemeente erkend als Haags Ontmoeten Plus-locatie! Haag Ontmoeten is een nieuwe kansrijke voorliggende voorziening voor ouderen en hun mantelzorgers. In een PLUS locatie is altijd een professi ...lees meer »

Verstilling en troost tijdens In Memoriam

De jaarlijkse In Memoriam-bijeenkomst heeft plaats gevonden. Hierbij zijn klanten herdacht die in 2019 zijn overleden. Zowel voor de nabestaanden als voor de Evita-zorgverleners een waardevol moment. Want terwijl er in de laatste levensfase vaak heel intensief gedeeld wordt in een wezenlijk stuk van het leven, houdt het contact na het overlijden vrij abrupt op. Hoe mooi is het dan om met alle betrokkenen stil te staan bij het verlies en terug te ...lees meer »

Opnieuw is het raamcontract WMO met de gemeente getekend

Evita Zorg tekende vandaag het raamcontract met de gemeente Den Haag. Evita levert huishoudelijke zorg en begeleiding thuis en dagbesteding in Evita Lokaal. Evita Zorg is een zorgaanbieder die hoge kwaliteit en continuïteit biedt. Na een goede inventarisatie van de zorgvraag door de coördinator wmo wordt een vaste zorgverlener gezocht die vaak gedurende jaren bij een klant zorg en ondersteuning biedt. Dit geeft rust en vertrouwen en stelt de klan ...lees meer »