In juni 2022 start de Evita Academie i.s.m. beroepsopleider OPPstap een bijzonder leerwerktraject, waarbij jij jouw eigen leerpad zelf kunt bepalen. Tijdens deze BBL-opleiding kun je op verschillende momenten uitstromen met een erkend diploma. Dat kan na 12 maanden met het diploma voor medewerker maatschappelijke zorg (MMZ), na 18 maanden met het diploma Verzorgende IG of na 36 maanden met het diploma verpleegkundige mbo 4.

Leerpad opleiding Evita Zorg

Leren en werken

De opleiding is een combinatie van leren en werken: je gaat één dagdeel naar de Evita Academie en de rest van de tijd werk je in de thuiszorg bij Evita. Dit maakt dat het ideaal is voor zij-instromers die nu graag in bijvoorbeeld de horeca of dienstverlening werken en graag een switch willen maken naar de zorgsector: doordat je meteen aan de slag gaat heb je ook een inkomen.

Geschakeld leerwerktraject, altijd een erkend diploma

Alhoewel iedereen op hetzelfde niveau start, solliciteer je voor een bepaalde functie: medewerker maatschappelijke zorg, verzorgende IG of verpleegkundige. Je start daarbij allemaal op hetzelfde niveau, maar de ene leerling stroomt eerder uit dan de ander. Dit geschakelde leerwerktraject biedt de kans om te kijken hoe ver je kunt komen en je gaandeweg verder te ontwikkelen. Heb je gesolliciteerd voor verzorgende IG, maar  heb je de smaak van het leren te pakken en wil je graag nog doorleren voor verpleegkundige? Dan kan dat! En ook andersom: als je hebt gesolliciteerd voor verpleegkundige en na het diploma verzorgende IG toch niet verder wilt, dan stop je na 18 maanden met het diploma voor verzorgende I. In principe verlaat je de opleiding dus altijd met een erkend diploma!

Solliciteer

Heb je interesse, solliciteer dan voor een van de leerwerktrajecten in de Evita Academie. Twijfel je nog of het echt iets voor jou is, dan kun je ook altijd een dagje meelopen met een van de zorgverleners. Wij maken graag tijd voor jou vrij zodat je de goede keuze kunt maken! Neem contact op met de afdeling HR voor een meeloopdag (werken@evitazorg.nl of 070 – 314 16 05).!

Lees meer over de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg met doorleerstroom mogelijkheid naar verzorgende IG en verpleegkundige!

Lees meer over de opleiding Verzorgende IG met module MMZ met doorstroommogelijkheid naar verpleegkundige

Lees meer over de opleiding voor verpleegkundige (met eerdere uitstroommogelijkheid)

 

Zorg voor ouderen