Evita Zorg is blij met de toekenning van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) COVID-19 2.0Het doel van SET is zorgen dat ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen door middel van het inzetten van innovatieve elektronische hulpmiddelen.  

c_RK01960_PS (1)In samenwerking met Boomerweb heeft Evita Zorg de succesvolle aanvraag ingediend bij Rijksdienst voor Ondernemend NederlandBoomerweb is specialist in digitale zorgDe aanvraag betreft een Medicatie Controle app met Elektronische Toedienregistratie. Dit houdt in dat doormiddel van een app medicatie digitaal afgetekend kan worden, waarbij een dubbele controle direct online uitgevoerd kan worden door een collega op afstand, of door een zorgcentrale die 24/7 beschikbaar is. De app kan worden gekoppeld aan het apotheekinformatiesysteem (AIS) van de apotheek. Hiermee worden papieren toedieningslijsten vervangen door een actueel digitaal medicatieoverzicht van de klant. Dfunctionaliteit van de Elektronische Toedienregistratie geeft zekerheid over beschikking van medicatiegegevens die up-to-date zijn. 

Head of Finance, Alex van Hout, geeft aan dat de voorbereidingen voor de implementatie van de app in gang zijn gezet. Naast verbetering van kwaliteit van zorg beoogd de Medicatie Controle app ook een efficiënte inzet van zorgverleners. Doel is om in februari 2021 met de app van start te gaan binnen Evita Zorg.