Evita Zorg is gespecialiseerd in Dementiezorg. Dementie zorgt voor veel veranderingen in het dagelijkse leven van de persoon in kwestie en de mensen in zijn of haar omgeving.

Om klanten van de best mogelijke zorg te kunnen voorzien en zorgverleners hierop te trainen heeft Evita Zorg het Team Dementie in het leven geroepen. Een groep van 80 ervaren Evita zorgverleners namen deel. Zij leveren al jaren dementiezorg.

Op woteam-dementieensdag 15 april is Team dementie van start gegaan met een 1e Kick-off sessie waar een groot deel van het Team Dementie aanwezig was. De presentatie van de Kick-off was in handen van GZ- neuropsycholoog dr. Caroline Jurgens en Natalie Bommeljé, directeur Evita Zorg.

Naast reguliere scholing voor alle zorgverleners op het gebied van dementie, zal speciaal voor het Team Dementie bijvoorbeeld periodiek een dementie café georganiseerd worden waarin scholing en intervisie plaats vindt. Door middel van interne communicatie kunnen protocollen, tips en vragen gedeeld worden en is er aandacht voor Advance Care Planning, waarbij de veranderende zorgvraag van de klant centraal staat. Alles staat in het teken van kennisoverdracht en het in praktijk brengen van de opgedane kennis.

Wat zijn de doelstellingen van het Team Dementie

  • Meer kennis over dementie bij een groep zorgverleners.
  • Een (nog) hogere kwaliteit van zorg en ondersteuning bij de klanten en voor de mantelzorgers
  • Eenduidige herkenbare werkwijze
  • Kennisuitwisseling binnen het betreffende team
  • Het team als vraagbaak voor collega’s
  • Herkenbaar ook buiten de organisatie zoals huisartsen en casemanagers
  • Vanuit het team kunnen innovaties worden gestart: zoals nieuwe processen, werkwijzen, scholingen
  • Als team bereiken we meer dan als individu afzonderlijk

Leatitia Rommy is verzorgende IG bij Evita Zorg en was aanwezig bij de kick-off en zegt hier: “Als je het geluk zoekt in het moment zelf, mensen met dementie lang mee kunnen laten doen. Als zorgverlener kan je hier veel in betekenen.”

Aanwezig bij de Kick-off was ook Mariet Brouwer, zorgverlener en begeleider dagbesteding. Zij zegt over het verlenen van dementie zorg ‘de fase van dementie waarin iemand zich bevindt verschilt van persoon tot persoon. Het is zo belangrijk om aandacht te hebben voor de fase waarin iemand zich bevindt en te zorgen voor de juiste focus op het moment zelf, dit plezierig maken’.

Het geven van de juiste richting biedt waardevolle zorg

Christina Colenbrander is Verzorgende IG bij Evita Zorg en was ook aanwezig. Christina geeft tijdens de kick-off aan dat het geven van richting waardevol is. Vaak zijn mensen met dementie houvast kwijt. Met het geven van de juiste prikkels kan je zoeken naar herkenning. Zo raak je de juiste snaar.

Evita Zorg biedt de volgende diensten op het gebied van dementie. Naast thuiszorg wordt ook dagbesteding aangeboden. Is er elke 2e maandag van de maand een inloopspreekuur voor geheugenproblematieken. Is consult aan huis mogelijk en wordt de Walk & Talk aangeboden, waarbij een gesprek in combinatie met wandelen mogelijk is.

Wilt u meer informatie over dementiezorg van Evita Zorg? Neem dan contact op met dr. Caroline Jurgens door te mailen naar c.jurgens@evitazorg.nl