Iedere tweede maandag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur inloopspreekuur bij neuropsycholoog/GZ- psycholoog Dr. Caroline Jurgens. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. U hoeft geen afspraak te maken en er zijn geen kosten verbonden aan het spreekuur. U kunt gewoon bij ons binnenlopen en u melden bij de gastvrouw. Het gesprek is vertrouwelijk en aan het eind volgt een vrijblijvend advies.

Geheugensteun

Iedereen vergeet wel eens wat en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren kan iemand zich er zorgen over gaan maken. Het bespreken van de geheugenklachten kan dan helpen. Zo kunnen geheugenproblemen ook samenhangen met somberheid, piekeren of concentratieproblemen. Om, laagdrempelig, hier eens samen naar te kijken start Evita Zorg een maandelijks spreekuur om vragen over geheugenproblemen, maar ook bijvoorbeeld over concentratieproblemen, piekeren of somberheid te kunnen bespreken met een deskundige.

Het spreekuur is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar die vragen of twijfels hebben over hun geheugen of stemming. De vragen kunnen ook gaan over een partner of familielid met geheugenproblemen. Eventueel kan er kort een test of vragenlijst worden afgenomen. U kunt voorlichting krijgen over bijvoorbeeld het geheugen, (signalen van) dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.