Als kind zei mijn moeder al “jij gaat later net als ik in de zorg werken.” Met veel plezier ging ik soms mee naar haar cliënten. Ik koos er na de middelbare school voor om naar de Hotelschool te gaan. Na een aantal jaren in de horeca te hebben gewerkt, een restaurant te hebben gerund en frontoffice manager te zijn geweest in een hotel wist ik dat ik er geen voldoening uit zou halen. Maar wat moest ik dan? Als jonge vader zijnde kon ik niet een fulltime opleiding gaan volgen.  
 
20200612_094731Toen kwam het verlossende telefoontje, het was een goede vriend van mij die als banenmakelaar bij de Gemeente Den Haag werkte: “Hey, lijkt het jou wat om in de zorg te gaan werken?” Het bleek te gaan om een leerwerk traject van Evita Zorg in de Evita Academie. Het begin van een nieuwe reis. In 2 jaar tijd kon je je MBO diploma halen voor de opleiding VIG/MMZ. Ik heb geen moment getwijfeld en heb vol vertrouwen gesolliciteerd. Voor mij was het ideaal: leren en werken tegelijkertijd!  
 
In juni 2018 begon de opleiding, in diezelfde maand begon ik ook met werken voor Evita. In het begin was het nog allemaal spannend en nieuw, maar al gauw vond ik mijn weg en maakte ik van mijn werk mijn hobby en ontstond er een nieuwe ambitie. Ik wist dat ik na deze opleiding verder wilde gaan en het niet bij de VIG/MMZ zou laten. 
 
Op 27 mei is onze hele klas gediplomeerd als VIG/MMZ. De één heeft het traject makkelijker bewandeld dan de ander, maar iedereen is er gekomen en ik ben super trots op iedereen. Een aantal uit de klas gaan verder studeren, waaronder ik. In september begin ik aan de Haagse Hoge School aan de HBO-V. Ik heb er erg veel zin in en ben benieuwd welke nieuwe uitdagingen allemaal op mijn pad gaan komen.  
 
In de afgelopen 2 jaar als zorgverlener bij Evita Zorg ben ik geprikkeld om mijn reis verder te vervolgen en ben ik er achter gekomen dat ik het mooiste beroep ter wereld heb gekozen: zorgen voor anderen.  
 
Ik wil de directie van Evita erg bedanken voor het vertrouwen in mij en dat jullie mij deze mooie kans hebben gegeven om mij te ontwikkelen tot een trotse zorgverlener. Ik wil de docent van de opleiding, erg bedanken voor het motiveren en om het beste uit mezelf te halen op allerlei vlakken. Ik wil de werkbegeleiders en wijkverpleegkundigen erg bedanken voor het geven van feedback op mijn handelen en het geloven in mij! Ik wil de planning bedanken, jullie doen super werk! Ik wil alle collega’s bedanken voor de prettige samenwerking en alle klanten voor het bieden van een prettige werksfeer en dat jullie mij vertrouwde. And last but not least, mijn lieve klasgenoten, bedankt voor de warme sfeer in de klas, stuk voor stuk zijn jullie allemaal toppers en ik ga jullie ontzettend missen! 
 
Evita bedankt dat ik bij jullie mijn reis mocht beginnen.