Evita Zorg start met wijkbewoonster Eveline Glaser en een groep vrijwillige wijkbewoners een belservice in Benoordenhout. Het idee ontstond door berichten op facebook. Inmiddels hebben al meer dan 30 vrijwilligers zich aangemeld om mee te doen. De vrijwilligers gaan in hun omgeving aan ouderen vragen of zij zich willen aansluiten bij de belservice. Vanuit deze belservice zullen de ouderen wekelijks gebeld worden om te vragen hoe het gaat en of er behoefte is aan bijvoorbeeld boodschappen en medicijnen.

‘Zo houden we een oogje in het zeil, kunnen we mensen een luisterend oor bieden en als er zorg- en of diensten nodig zijn dan kunnen we hier snel op inspelen.’ Geeft Nicole Bicker, coördinator van Evita Lokaal aan.

De wijkvereniging Benoordenhout is in samenwerking met de ouderenconsulent van de wijk inmiddels bezig met de ontwikkeling van een informatieflyer die huis aan huis verspreid zal worden.

Saamhorigheid toont zich in de wijk. Wilt u zich aanmelden voor deze belservice of kent u iemand die interesse heeft? Dan kunt u e-mailen naar helpen@wvbn.nl