Evita Zorg sluit zich aan bij de Haagse Transmurale Zorgbrug. Een samenwerking tussen het HagaZiekenhuis, Stichting transmurale zorg en een aantal VVT- organisaties. Het doel van de Transmurale Zorgbrug is om kwetsbare oudere patiënten te begeleiden in de overgang van ziekenhuis naar huis. Dit om nieuwe zorgvragen, heropname of crisissituaties te voorkomen. De doelgroep is overwegend mensen van 70 jaar en ouder.

Screenshot_20210527-094849_YouTube

Wijkverpleegkundigen spelen een belangrijke rol om de overgang van ziekenhuis naar huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Al in het ziekenhuis maken wijkverpleegkundigen kennis met de klant en mantelzorger en bespreken onder meer de thuissituatie. Na ontslag van de patiënt komt de wijkverpleegkundige een aantal keer op huisbezoek. De zorg in het ziekenhuis en de zorg thuis, sluiten zo beter op elkaar aan.

Afbeelding11

“Evita Zorg vindt de samenwerking tussen het HagaZiekenhuis en de thuiszorg middels de transmurale zorgbrug een heel mooi initiatief dat bijdraagt aan een hogere zelfredzaamheid van ouderen en uitstel van formele zorg”; aldus directeur, Natalie Bommeljé.

De deelnemende organisaties die naast Evita Zorg zijn aangesloten bij de Haagse Transmurale Zorgbrug zijn Stichting Transmurale Zorg, HagaZiekenhuis, HWW, Florence, WZH, Stichting Eykenburg en Respect.

Screenshot_20210527-094909_YouTube

Bekijk hieronder een informatief filmpje met uitleg over de Transmurale Zorgbrug: