Op 6 juni startte een groep van 9 zij-instromers en werkzoekenden het in- house leer-werk traject MBO-Verzorgende binnen de Evita Academie. Een mooi traject met veel zekerheid voor de kandidaten. Zij ontvangen bij aanvang direct een 2- jarig contract en sluiten de 2 jaar af met een zorgdiploma dat hen alle kansen biedt op een carrière in de zorg.

Na de  succesvolle afronding van het vorige leerwerktraject in 2017 waarin een groep van 13 zij-instromers een zorgdiploma MBO-Verzorgende behaalden, start Evita nu een tweede traject. In samenwerking met het UWV en Werkgevers Servicepunt Zuid-Holland centraal heeft Evita Zorg 9 nieuwe leerlingen kunnen selecteren om het opleidingstraject te starten. Sommigen zitten al geruime tijd zonder werk.  “Dat is het mooie aan dit traject”, aldus Natalie Bommeljé, directeur Evita Zorg, “het biedt mensen de kans om weer aan het werk te kunnen of die switch te maken die zij altijd al wilden maken. Tegelijkertijd heeft Evita er na 2 jaar 9 nieuwe zorgverleners in de thuiszorg bij met het MBO-Verzorgende diploma. “

Evita Zorg heeft er alle vertrouwen in dat er straks 9 goed geschoolde medewerkers hun talent achter de voordeur van onze klanten kunnen gaan inzetten. Naast deze 9 kandidaten zullen er ook 3 zorgverleners die al werkzaam zijn binnen de organisatie starten met de opleiding. Dit zijn huishoudelijk verzorgenden met ambitie tot verdere ontwikkeling.

Evita Academie

De opleiding is een twee jarig leerwerktraject Verzorgende IG/ MMZ en is opgezet vanuit de Evita Academie. De Evita Academie is opgericht om nieuwe mensen te werven en te enthousiasmeren voor de thuiszorg en om het huidige personeel ontwikkelkansen te bieden. Het enthousiasmeren en behouden van geschikte medewerkers voor de zorg is een uitdaging. De sector kent een enorm tekort. Naast het intern laten doorgroeien en ontwikkelen van de ruim 200 zorgverleners die al werkzaam zijn voor Evita, is het binnen de Evita Academie mogelijk om nieuwe kandidaten van buitenaf te laten kiezen voor het werken in de thuiszorg.

Opleiding VIG MMZ

Deze veelzijdige en praktijkgerichte BBL-vakopleiding Verzorgende IG / Medewerker Maatschappelijke Zorg bestaat voor 20% uit lestijd en 80% uit beroepspraktijkvorming. Naast minimaal 24 uur werken in de praktijk, wordt er 1 dag (8 uur) in de week les gevolgd bij Evita Zorg. “Dit geeft de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan en scholing te volgen binnen de veilige muren van de organisatie. Hierdoor zijn de lijnen kort en zijn we in staat mensen heel gericht op te leiden voor het vak”, aldus Ferra Gumilar, manager HR.

De leerlingen worden voorbereid op het kunnen verlenen van zorg aan mensen met vaak langdurige gezondheidsproblemen. En omdat de zorgvraag van elke klant net weer even anders is, gaat het om een veelzijdige baan en verschilt de zorg per klant van dag tot dag. Verpleegtechnische handelingen behoren tot de werkzaamheden. Het is echt een verantwoordelijke baan waarin de medewerker het verschil kan maken.

Over Evita Zorg – thuiszorg die bij ú past

Evita Zorg levert klantgerichte zorg en wil hiermee haar klanten in staat stellen om zo lang mogelijk zelfredzaam te leven in welzijn en comfort in hun eigen huis. De organisatie verleent thuiszorg met vaste zorgverleners op vaste tijden en dagen en kent geen wachtlijsten. Met gekwalificeerde zorgprofessionals biedt Evita Zorg huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging, (palliatieve) nacht- en 24- uurs zorg. Evita Zorg is een zelfstandige, Wtzi-toegelaten organisatie met als werkgebied de regio Haaglanden. De organisatie is gecontracteerd door alle zorgverzekeraars, het Zorgkantoor Haaglanden en de gemeente Den Haag. Hiernaast levert Evita Zorg particuliere thuiszorg.