Leer de Evita Academie kennen

Evita vindt het belangrijk om in opleidingen, bijscholingen en stages voor haar eigen zorgverleners, maar ook voor externen en zij-instromers te investeren. Doel is om het kennisniveau en de kwaliteit van dienstverlening op het gewenste niveau te krijgen én houden.  Daarnaast vindt Evita het waardevol om mensen die nooit in de zorg hebben gewerkt te enthousiasmeren voor thuiszorg in het algemeen, maar vooral om hen te laten ervaren dat Evita een interessante werkgever is voor zorgverleners die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan!

Om de kwaliteit en aansluiting op de praktijk van opleidingen op het door Evita gewenste niveau te kunnen garanderen, is Evita de afgelopen jaren zelf opleidingen gaan organiseren. Voorzichtige conclusie is dat het vinden van goede mensen met de juiste instelling via deze weg het meest succesvol is. Daarnaast merken we dat er bij zorgverleners die niet aan Evita verbonden zijn ook behoefte is aan goede opleidingen, waarbij je praktijkervaring kunt opdoen. Het doet ons dan ook plezier om te kunnen melden dat Evita de deze activiteiten meer gaat formaliseren door de Evita Academie op te richten.

De Evita Academie biedt opleidingen en stages voor eigen zorgverleners in loondienst, ZZP-ers verbonden aan Evita, zorgverleners werkzaam bij andere zorginstellingen, zorgverleners die elders een MBO of HBO opleiding volgen en zij-instromers. Zij-instromers met de juiste attitude krijgen de mogelijkheid om in dienst te komen bij en opgeleid te worden door Evita op basis van een arbeidsleerovereenkomst met inkomen.

Hieronder een korte samenvatting van opleidingen en stagebegeleidingsmogelijkheden die onder de Evita Academie gaan vallen.

HBO-V Stage
Dit schooljaar zijn er acht derde- en vierdejaars HBO-V stagiaires van Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam gestart met hun stage bij Evita. Deze stagiaires krijgen een eigen groep klanten, waarvoor ze als zelfsturend team alle zorg gaan regelen en oppakken. Daarnaast zullen de stagiaires een belangrijke rol gaan spelen bij de implementatie van het elektronisch klantdossier (ECD). Vanuit de Hogeschool Den Haag krijgen we twee dagen ondersteuning van een docente om het ECD project te begeleiden en ervoor te zorgen dat alle stagiaires kwalitatief goede begeleiding krijgen.

MBO-V Stage
Op dit moment zijn er drie ZZP-ers bezig met de MBO-V opleiding, die ook stage lopen bij Evita. Voor goede ZZP-ers verbonden aan Evita willen we altijd kijken of er mogelijkheden zijn om een stageplek te bieden. Als er ruimte is, zien we dit vanuit Evita als een win-win situatie waarbij we ZZP-ers helpen zich te ontwikkelen en hen verbinden met onze organisatie.

Verkorte VIG opleiding
December 2016 is Evita gestart met een verkorte VIG opleiding voor mensen die niet uit de zorg komen. In juni hebben de eerste drie studenten de opleiding succesvol afgerond. In december hopen we dat nog zes leerlingen zich zorgprofessional mogen gaan noemen.

Verkorte MMZ Opleiding
In juni 2017 is Evita gestart met een verkorte opleiding Medewerker Maatschappelijk Zorg (MMZ). In totaal gaan veertien zorgverleners deze opleiding bij Evita volgen, waarvan twee nog niet eerder aan Evita verbonden waren.

Verkorte MBO-V opleiding
15 september gaan negen zorgverleners beginnen met de MBO Verpleegkunde opleiding. De groep bestaat vooral uit zorgverleners die al verbonden zijn aan Evita en zichzelf verder willen ontwikkelen, maar ook uit een externe kandidaat en een nieuwe aanwinst voor Evita.

Thuishulp A
We zijn er heel trots op dat in juli van dit jaar alle acht zorgverleners van Evita die deelgenomen hebben aan de opleiding Thuishulp A geslaagd zijn.

Verkorte combinatie VIG-MMZ opleiding
Begin 2018 gaan we starten met een combinatieopleiding VIG-MMZ waarbij we na 18 maanden hopelijk weer een aantal nieuwe zorgverleners mogen feliciteren met het behalen van hun diploma. Er is veel interesse in deze opleiding, maar nog meer potentieel geïnteresseerden zijn zeker welkom om hun CV te mailen.

BIG-Vaardigheden
Evita verzorgt jaarlijks een aantal BIG-vaardigheden trainingen, die erop gericht zijn om deze vaardigheden up to date te houden. 4 september 2017 gaat de eerst volgende training van start.

Inloopscholingen
Maandelijks organiseert Evita inloopscholingen voor zorgverleners met verschillende invalshoeken: vanuit kwaliteit van de zorg, vanuit stakeholders als de gemeente, het zorgkantoor en zorgverzekeraars en vanuit persoonlijke wensen van zorgverleners.

Scholingskalender

Opleiding Startdatum Duur Toelatingseis? Aanmelden?
MBO-V 15 september 2017 2 jaar VIG Diploma Tot 14 sept.
Combinatie MMZ-VIG Januari/februari 2018 18 maanden Instaptoets of minimaal MBO-2 zorg en welzijn Tot jan. 2018
MMZ 28 juni 2017 6 maanden Instaptoets of minimaal MBO-2 zorg en welzijn Gesloten
BIG Vaardigheden 4 september 2017 5 weken VIG, MBO-V of HBO-V diploma Gesloten
Inloopscholing Maandelijks 1 dagdeel Geen Mogelijk
Thuishulp A Niet gepland      
VIG Niet gepland      

 

Aanmelden
Heb je interesse in een van deze opleidingen? Neem contact op met onze HR-afdeling via 070 3141 605 of mail naar: opleidingen@evitazorg.nl.