Bloemen als blijk dat we aan elkaar denken in deze bijzondere tijd!

Manager Zorg van Evita, Maaike Vedder, draait op het moment overuren. In deze bijzondere omstandigheden vatte ze samen met haar man en een lokale bloemenkweker het plan om klanten en zorgverleners blij te maken met een bosje bloemen. Evita wil dit initiatief van harte ondersteunen. Binnen Evita zien we de afgelopen weken hoe hard de collega’s in de zorg aan het werk zijn en hoe loyaal deze zorgverleners zijn. Daar zijn we enorm trots op. Tevens zien we de betrokkenheid van klanten die zich zoveel mogelijk aanpassen aan de huidige situatie. Voor hen wordt het thuis nog een beetje lastiger en voelen sommigen zich eenzamer omdat het contact moeilijker wordt.

Eerste prioriteit is de gezondheid en het letten op de strikte maatregelen die daar nu bij horen. Hou afstand van elkaar! Tevens moeten we ook omzien naar elkaar. Op creatieve wijze ontstaan er nu initiatieven. Zo startte Evita eerder deze week de belservice en boodschappenservice voor wijkbewoners van Benoordenhout. Vrijwilligers houden contact met ouderen en kwetsbaren in de wijk. Op deze manier kan in de gaten gehouden worden of het goed met iemand gaat.

Tevens is er inmiddels een grote inzamelingsactie van beschermend materiaal ontstaan. Evita wil voorbereid zijn en zorgverleners kunnen voorzien van handschoenen, mondkapjes, schorten en veiligheidsbrillen wanneer nodig. Dit is de manier waarop nu goede zorg verleend kan blijven worden. Zo mooi om te zien dat vanuit verschillende hoeken goede beschermende materialen worden aangeboden. Daar is Evita heel dankbaar voor!

Evita neemt van kweker Gerbera United 700 bossen bloemen af. Morgen, zaterdag 21 maart vanaf 10.00 uur worden de bloemen volgens strikte richtlijnen uitgedeeld aan zorgverleners en klanten van Evita. De bloemen worden rondgebracht door vrijwilligers uit de wijk. Dit gebeurt op een wijze dat direct contact vermeden wordt. Met dit gebaar wil Evita iedereen een hart onder de riem steken.