Start opleiding Verzorgende IG

In januari 2023 start de Evita Academie met een nieuwe BBL-opleiding voor verzorgende IG, een opleiding waarbij iemand leert en werkt tegelijk. Bijzonder aan dit leerwerktraject is dat er extra aandacht is voor de Nederlandse taal. HR-manager Nikki Goedemondt: “De afgelopen jaren zijn we veel sollicitanten tegengekomen die qua persoonlijkheid geschikt zouden zijn om bij Evita aan de slag te gaan, maar voor wie de kortdurende opleiding tot verzorgende IG niet haalbaar was vanwege de taal. Met de groep vrouwen uit Oekraïne hebben we veel geïnvesteerd in de Nederlandse taal, en we zien wat het oplevert: veerkrachtige, ambitieuze vrouwen die zichzelf steeds beter verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands en met plezier aan het werk zijn. Dit heeft ons ertoe besloten dat we de opleiding tot Verzorgende IG aan willen bieden voor mensen die het Nederlands minder goed beheersen, bijvoorbeeld voor wie het niet de moedertaal is. In het traject dat in januari 2023 start is extra aandacht voor de Nederlandse taal. We hopen hiermee een groep aan te spreken die we de afgelopen jaren geen plek konden bieden, maar die echt geschikt is om voor Evita te werken.”

Het leerwerktraject start in januari 2023 en duurt 24 maanden. We werken met kleine klassen (maximaal 15 personen), vaste en zeer betrokken docenten en werkbegeleiders. Met het mbo diploma Verzorgende IG/MMZ kun je op verschillende plekken binnen de zorgsector aan de slag, zoals de thuiszorg, verpleeghuizen en ziekenhuizen. De zorgvraag waar de Verzorgende IG/MMZ voor wordt opgeleid is onder andere revalidatiezorg, langdurige zorg en terminale zorg.

Meer informatie over het leerwerktraject

Meer informatie over de opleiding is te vinden in de rubriek Evita Academie. Het sollicitatieformulier is hier ook te vinden.